Mulig Løsning på Rygproblemer

I 2001 led jeg alvorligt af begyndende diskusprolaps og deraf problemer med iskias – det var ret smertefuldt og bare 15 min i bil gav mig store kramper, som kun kunne overvindes ved at smide bilen ind til siden og komme ud og strække mig op ad bilen.  

Jeg skal ikke bebyrde Jer med alle de indledende aktiviteter men springe direkte til løsningen – Jeg kom på rygskole,  2×4 timer hver uge med fysisk træning og visualiseringsteknik som smertebehandling. Efter 3 måneder var jeg aktiv på tennisbanen igen. 

Jeg begyndte at reflektere over det forløb jeg havde været igennem, og sagde til mig selv, at der måtte kunne udvikles et program til den travle forretningsmand, som kunne udføres på meget kort tid, så den fysiske træning ikke blev overset grundet travlhed.  Jeg udviklede derfor et program baseret på de øvelser jeg havde lært på rygskolen – krydret med lidt Yoga – som kun varede max 10 minutter, som man kunne udføre hver morgen når man stod op. Hvis man laver øvelserne i den nævnte rækkefølge, glider de lige over i hinanden, hvorved tidsbesparelsen opnås på disse standardøvelser.

Jeg udfører selv dette program hver morgen  (næsten 😀), og har ikke haft rygproblemer siden rygskolen.

Dette program har jeg vedlagt herunder og samtidig illustreret af en god ven som er tegner – John Buchwald. Sammen med dette program foreslår jeg, at i går en tur med hunden – også selvom I ingen har. Jeg selv går med min 3-4 gange om dagen i øjeblikket af ca 40 min varighed – udover at få en masse frisk luft, som er godt for tankevirksomheden, møder man en masse venlige mennesker – på afstand selvfølgelig – som man udveksler lyse hilsener med. At ønske folk en god dag er altid godt.

 1. start med at strække ryg, ved at strække armene ud eller op – evt. gør det i en døråbning
 2. lig på alle 4 og skyde ryg som en kat og skift med at sænke maveregionen
 3. brug en elastik til at strække armene skråt – 5 per side (elastik kan købes de fleste helsesteder)
 4. 60 armbøjninger (hvis ikke I kan tage 60 i starten, så tag hvad I kan og øg med 1 om dagen)
 5. lig fladt på bryst mave men hæv jer med overarm/albuer så ryggen bliver en lille baglæns bue
 6. op og lig i planke – jeg har udvidet denne øvelse så både ryg, mave og vrist bearbejdes – så jeg tæller til 60 i planken mens jeg ligger på forsiden af fødderne og tæerne, derefter tæller jeg til 100 mens jeg ligger med fødder og tæer den anden vej Igen tag hvad I kan og øg langsomt)
 7. samme øvelse som 5 dog denne gang med strakte arme så ryggen bøjes endnu mere bagover – denne kaldes også Cobraen, idet man illuderer en cobra på vagt
 8. sæt Jer derefter med knæene bøjet ind under Jer og med ret ryg
 9. nu ligges der i Allah stilling, så ryggen bøjes den anden vej. mens i ligger der kan i evt. strække Jer lidt mere ved at hive Jer fremad med fingrene
 10. sæt Jer nu med strakte/let bøjede ben og stræk hænderne ned til tæerne, når I har hænderne på tæerne strækkes tæerne et par gange således at i får forøget strækket på lårbasserne
 11. sidste øvelse er en håndstand – ryg i gulv, støt hofter med hænderne og stræk benene så lang op i luften som I kan. Denne øvelse har jeg senere udvidet med at tage den ene fod til knæet på det andet ben og bøje det så man rigtig mærker det i lår/lægge – derefter lav det med modsatte ben

Lukket for kommentarer.